| |     日本語 | english  
Naslovna
Učenje srpskog jezika u inostranstvu - upitnici za dijasporu
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, u saradanji sa Upravom za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova, trenutno sprovodi on-line istraživanje koje predstavlja početak niza aktivnosti u procesu unapređenja učenja srpskog jezika i ćiriličnog pisma u inostranstvu.
 
S tim u vezi, dve vrste upitnika su dostupne putem jedinstvenog linka, koji je postavljen na Portalu eUprava Republike Srbije:
 
1. Upitnik za škole je namenjen školama, organizacijama, udruženjima, neformalnim grupama i pojednicima, koji organizuju bilo kakav oblik nastave srpskog jezika u inostranstvu. Podaci će biti korišćeni za podršku razvoju komunikacije Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, sa ciljem sticanja uvida u potrebe organizovanja nastave i pružanja podrške nastavnom procesu.
 
2. Upitnik za roditelje je namenjen građanima srpskog porekla koji žive u inostranstvu i žele da njihova deca uče srpski jezik u okviru dopunske nastave koju organizuje Ministasrstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Cilj upitnika je sagledavanje potrebe za organizovanjem ovakvog oblika obrazovanja i vaspitanja., kao i unapređivanje rada škola u inostranstvu i uređenje mreže škola u kojima se nastava realizuje.
 
Ukoliko ste zainteresovani da date svoj doprinos istraživanju, to možete učiniti na:
 
 
 

Verzija za štampu
Dijaspora
Обавештење за наше грађане у Јапану поводом земљотреса 01. јануара 2024. године
Конкурси подршке пројектима и програмима у области културе
Донете одлуке о суфинансирању пројеката који доприносе очувању и јачању веза матице и дијаспоре (7. Октобар 2021. године)
О дијаспори и Србима у региону
Наградни конкурс на тему "Свети Трифун и Свети Валентин некада и сада"
Конкурси за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону
Резултати Конкурса за суфинансирање пројеката
8. KONFERENCIJA SRPSKE MEDICINSKE DIJASPORE
Кумамото земљотрес - званичне информације Владе Јапана и Метеоролошке агенције на енглеском језику
O dijaspori i Srbima u regionu
Klubovi
Mediji
Dopunska nastava
SPC
Projekti za dijasporu
Vojni memorijali