Printer Friendly Version Koncert violinistkinje i soprana Radmile Vardalić u Tokiju, 1. decembar 2012. @ 22 March 2013 05:32 AM

 

U organizaciji Udruženja prijateljstva Japan-Srbije i podršku Ambasade, a kao jedna u nizu kulturnih manifestacija u sklopu obeležavanja jubileja u odnosima dve zemlje, u tokijskoj koncertnoj hali „Meguro Persimmon Hall” 1. decembra je održan koncert mlade i talentovane violinistkinje i soprana Radmile Vardalić, uz pratnju japanske pijanistkinje Makiko Oike. Tokom jednočasovnog koncerta, publika je imala priliku da uživa u delima japanskih i srpskih kompozitora, kao i klasičnim komadima.

Kulturnu manifestaciju, koju je osim koncerta činila i projekcija dva srpska filma u dnevnom delu programa („Montevideo, Bog te video“ i „Podzemlje“), prisustvovalo je oko 70 gostiju. Događaj su prigodnim govorima otvorili predsednik Udruženja Takehiro Togo i ambasadorka Bojana Adamović-Dragović. U svojim kratkim izlaganjima istakli su značaj jubileja koji se ove godine obeležava i izrazili nadu da će prijateljski odnosi dve zemlje i dva naroda nastaviti da se produbljuju i dalje razvijaju na svim poljima i u godinama koje dolaze. Nakon nastupa dve muzičarke, priređen je i koktel.

Koncertu prisustvovao i počasni generalni konzul Republike Srbije u Japanu, Naohide Uejama, japanska violinistkinja koja već dugi niz godina boravi u Srbiji, Tešima Megumi, kao i veliki broj članova Udruženja, predstavnika dijaspore i gotovo celokupan sastav Ambasade.