Printer Friendly Version Koncert violinistkinje Megumi Tešima u hali „Izumi“, Kokubunđi, 9. decembar 2012. @ 22 March 2013 05:33 AM

 

 

Japanska violinistkinja, koja već 15 godina živi i radi u Srbiji, Megumi Tešima, održala je 9. decembra koncert u sali „Izumi“ u gradu Kokubunđi, u pratnji Jošiko Ivai na klaviru. Dve umetnice su, osim dela velikih svetskih kompozitora Mocarta i Bramsa, izvele i nekoliko tradicionalnih japanskih pesama, ali i kompozicije srpskih autora Aleksandra Vujića i Rajka Maksimovća. U posebnom delu programa nastupila je i mlada japanska violinistkinja Makiko Jamamuro.

Koncert, koji su prigodnim govorima otvorili ambasadorka B. Adamović-Dragović i prof. H. Jamazaki sa Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, bio je drugi nastup violinistkinje M. Tešime tokom njenog boravka u Japanu. Uz koncert koji je održala u regionu Tohoku (koji je postradao od zemljotresa i cunamije prošle godine), ovo je bila još jedna manifestacija kojom je umetnica pružila podršku stanovnicima ovog regiona, a kojom je ujedno obeležena i 130. godišnjica od prve diplomatske prepiske između dve zemlje.

Izuzetno uspešnom koncertu je prisustvovalo oko 100 zvanica.