Printer Friendly Version Redovan godišnji sastanak Udruženja prijateljstva Japan- Srbija, Tokio, 15. mart 2013. godine @ 26 March 2013 07:28 AM

        U skladu sa vec uspostavljenom tradicijom tokom proteklih godina, u prostorijama Ambasade je 15. marta održan redovan godišnji sastanak Udruženja. Prvom delu sastanka Upravnog odbora Udruženja prisustvovalo je oko cetrdesetak clanova ovog tela, medu kojima i predsednik Takehiro Togo, potpredsednica Jasuko Hamada, kao i drugi ugledni clanovi Udruženja.  
        Deo sastanka tokom koga su razmatrani dalji pravci delovanja Udruženja, kao i konkretne aktivnosti planirane za naredni period, cinilo je i predavanje doskorašnjeg ambasadora Japana u Srbiji, Tošio Cunozakija. Predavanje se odnosilo na trenutno stanje u odnosima dve zemlje, kao i na aktivnosti koje je Ambasada Japana sprovodila u proteklom periodu. Clanovi Upravnog odbora Udruženja usvojili su i Izveštaj o radu za prethodni period.        
    Nakon radnog dela prireden je koktel, koji su kracim govorima otvorili ambasadorka B. Adamovic-Dragovic i predsednik Udruženja T. Togo, a kome su prisustvovali i svi clanovi kolektiva Ambasade. Isticuci zadovoljstvo zbog cinjenice da najstarije udruženje prijateljstva i dalje aktivno doprinosi promociji prijateljskih veza izmedu dve zemlje, izrazili su nadu da ce i buduce aktivnosti Udruženja doprineti istom cilju. Koktelu je prisustvovao i Iciro Aisava, poslanik u japanskom parlamentu i predsednik Parlamentarne lige prijateljstva.