Printer Friendly Version Poseta ambasadorke B. Adamović-Dragović i atašea N. Grbića gradu Fuđimi, 19. jun 2013. godine @ 19 June 2013 06:22 AM

Ambasadorka B. Adamović-Dragović i ataše N. Grbić posetili su 12. juna, na poziv predstavnika grada Fuđimi (pobratim grada Šapca), izložbu fotografija nastalih tokom nedavne posete delegacije ovog grada Šapcu. Fotografije autora Kijoši Mijađija, izložene u sali gradske kuće „Kirari“, odražavaju najsnažnije utiske i uspomene koje su članovi delegacije Fuđimija poneli iz Srbije nakon posete u oktobru prošle godine.

Nakon što su imali priliku da uživaju u divnim predelima naše zemlje, viđenim objektivom japanskog fotografa, predstavnici Ambasade su, u pratnji gradonačelnika Fuđimija Šingo Hošina i predsednika gradskog parlementa Kinzo Jošina, posetili drevni zamak Nanbata, koji je pripadao lokalnom feudalnom gospodaru sa početka 15. veka. U pripadajućem muzeju istorije i tradicije, predstavnici Ambasade imali su priliku da se ukratko upoznaju sa istorijom ovog kraja, kao i običajima i specifičnostima koji ga odlikuju.
    
Tokom ručka, kome su prisustvovali i predsednik Udruženja međunarodnog prijateljstva Fuđimija Tošio Maki i potpredsednici Nanako Furusava i Šigetaro Hajaši, predstavnici Fuđimija koji su boravili u Šapcu su preneli izuzetno pozitivne utiske koji se tiču organizacije i gostoprimstva na koje su naišli tokom posete. U svojim kraćim govorima koji su prethodili ručku, gradonačelnik Š. Hošino i ambasadorka B. Adamović-Dragović izrazili su veliko zadovoljstvo zbog činjenice da dva grada gaje trodecenijske prijateljske veze, uz nadu da će saradnja nastaviti da se produbljuje i dalje jača i u godinama pred nama.