Printer Friendly Version Добротворни концерт у Амбасади @ 19 July 2014 08:45 AM
Добротворни концерт за прикупљање донација за санирање последица недавних поплава у Р. Србији, одржан је 17.07.2014. године у просторијама Амбасаде Р. Србије у Токију.
 
 
 
Организацију концерта подржало је Удружење за културну размену између Србије и Јапана, на челу са бившим амбасадором у Р. Србији Тошиом Цунозакијем и његовом супругом Ецуко Цунозаки, који већ годинама неуморно раде на јачању културних веза између Јапана и Србије и пружају несебичну подршку културним активностима Амбасаде. 
 
 
Велики допринос организацији овог догађаја дала је и непрофитна организација „Филиа“, пре свега председник Шигенобу Сакашити и његова супруга Кјоко Сакашита.
 
 
Јапански трио - Фумико Такешита на хармоници, Саћико Китагава на флаути и Ецуко Цунозаки на виолини, извео је 20-так српских изворних и народних песама.
 
 
 
Концерту је присуствовало преко 100 јапанских држављана, угледних личности из политичког и јавног живота Јапана, као и неколико српских држављана на боравку у Јапану. Догађај је пропратила јапанска телевизија NHK.