Printer Friendly Version Prilog o Srbiji na nacionalnoj TV stanici „TV Asahi“ @ 12 November 2014 03:58 AM
Na TV stanici „TV Asahi“, jednoj od najgledanijih stanica sa nacionalnom frekvencijom, 9. novembra emitovan je prilog o Srbiji, kao i radu i aktivnostima na promotivnom planu Ambasade u Tokiju.
 
Sama emisija, koju prati milionski auditorijum (obzirom da je dostupna besplatno, u svih 47 japanskih prefektura), realizovana je na inicijativu pomenute televizijske stanice, a prilog je emitovan u okviru izuzetno popularne emisije kulturno – zabavnog karaktera. Reportaža je podeljena na dve dela, tako da je prvi činio intervju ambasadora o radu Ambasade i aktivnostima diplomatskog predstavništva na planu promocije naše zemlje u Japanu, dok je u drugom delu ataše N. Grbić ekipi TV stanice pokazao delove zgrade Ambasade, upoznajućio ih sa srpskom tradicijom, običajima i najznačajnmijim aspektima odnosa između dve zemlje. U emitovanom prilogu, razgovori sa predstavnicima Ambasade propraćeni su muzičkom podlogom koju su činile srpske folkolorne melodije, a tokom dela sa uvodnim informacijama o našoj zemlji prikazane su i fotografije najlepših predela i znamenitih Srba.
 
Nakon emitovanja emisije, koju odlukuje veoma povoljan termin (nedelja veče), Ambasadi se mejlovima javio veliki broj Japanaca, hvaleći sadržaj emisije i ističući da su po prvi put saznali više o našoj zemlji. Veliki broj onih koji su pratili emisiju, svoje pozitivne komentare objavili su na društvenim mrežama, poput Fejsbuka i Tvitera.