Printer Friendly Version Ambasador N. Glišić otvario izložbu fotografija Branka Brandajsa u Kjotu, 10. novembar 2014. godine @ 12 November 2014 04:03 AM
Ambasador N. Glišić posetio je 10. novembra Kjoto, kako bi otvorio izložbu fotografija srpskog umetnika Branka Brandajsa na Univerzitetu umetnosti Saga u ovom japanskom gradu. 
 
Otvarajući izložbu pred brojnim uglednim zvanicama (profesori Univerziteta, umetnici, studenti i dr), ambasador je u pozdravnom govoru izrazio veliko zadovoljstvo činjenicom da saradnja pomenutog univerziteta sa udruženjem likovnih umetnika „Široka staza“ prerasta u tradiciju. Ističući da kulturne veze između dve zemlje svake godine bivaju sve snažnije, izrazio je zadovoljstvo činjenicom da se kulturna promocija naše zemlje ne svodi samo na japansku prestonicu, već da i publika van Tokija sve češće ima priliku da se upozna sa kulturom naše zemlje. Nakon ambasadora, gostima se obratio i predsednik udruženja „Široka staza“, Boško Đuričković, ukazujući da mu je velika čast što, drugi put za redom, posećuje Japan i ima priliku da prezentuje umetnička ostvarenja u ovoj dalekoj zemlji.