Printer Friendly Version Пријем поводом скупштине Удружења пријатељства Србија – Јапан, 16. април 2015. године @ 28 April 2015 03:23 AM
У Амбасади је 16. априла одржана редовна годишња скупштина Удружења пријатељства Србија – Јапан.
 
Овогодишњи скуп имао је посебан значај имајући у виду да је изабран нови председник Удружења Тадаши Нагаи, некадашњи амбасадор Јапана у РС и почасни грађанин Београда. Скуп је обележио и веома висок ниво званица, изразито позитивна атмосфера и однос према нашој земљи, а састанак означио почетак нове фазе у развоју пријатељских односа.
 
Први део догађаја чинила сама скупштина, на којој учешће узели чланови Удружења, а током које је донета одлука о именовању новог председника. Након тога, организована је презентација о Николи Тесли, као и свечано откривање бисте великог српског изумитеља. Биста привремено изложена у Амбасади, захваљујући ангажману чланова Удружења, посебно О. Хирашите (потпреседник Удружења задужен за економију) који је и најзаслужнији за израду овог вредног уметничког дела. Након што су амб. Н. Глишић и председник Т. Нагаи открили бисту, уследили су поздравни говори високих званица.
 
Пријему и коктелу који је уследио након званичног дела присуствовало је око 100 званица, међу којима и почасни ген. конзул РС Н. Уејама и готово целокупно руководство Удружења.