Printer Friendly Version Српска кендо репрезентација на Светском првенству у Јапану, 29 – 31. маја 2015. године @ 2 June 2015 08:48 AM
Српска кендо репрезентација боравила је у Токију у периоду од три недеље, како би учествовала на Светском првентству у овој традиционалној јапанској вештини, које је одржано од 29 – 31. маја. Наши репрезентативци су уочи такмичења били смештени у просторијама Јапанске агенције за међународну сарадњу, са којом већ неколико година негују успешну сарадњу,  захваљујући којој сваке године један инструктор кендоа из Јапана борави у нашој земљи у циљу унапређења овог спорта.
Церемонији отварања првенства и уводним борбама 29. маја, као и такмичењу у екипној конкуренцији 31, маја, на позив организатора из Свејапанског кендо савеза, присуствовао је амбасадор Н. Глишић, а након самог такмичења још једном смо угостили наше репрезентативце у Амбасади пред повратак у Србију. Овог пута, осим самих репрезентативаца, Амбасаду је посетило и руководство Кендо савеза Србије.  
У индивидуалној конкуренцији наша репрезентација постигла је највећи успех до сада, тиме што се капитен Војин Милојевић пласирао у најбољих 16 кендиста света. Ово је неспорно велики успех нашег спортисте, посебно имајући у виду чињеницу да је реч о релативно младом спорту код нас, те да је конкуренцију на такмичењу у Токију чинило чак 250 бораца из 54 земље света.