Printer Friendly Version Гостовање амбасадора на церемонији у интернационалној школи „Сент Мерис“ 30. мај 2015. године @ 4 June 2015 04:21 AM
На позив директора елитне средње интернационалне школе „Сент Мерис“, коју је некада и сам похађао, амбасадор Н. Глишић одржао је, у својству специјалног госта, говор на матурској свечаности одржаној 30. маја.
Говор амбасадора изазвао је веома позитивне реакције и велику пажњу матураната ове мушке средње школе, која у Токију важи за једну од најреномиранијих. Своје обраћање искористио је и како би афирмативно говорио о Србији и истакао њене природне лепоте и указао на знамените и успешне Србе, те богату историју. Руководство школе придало је велику пажњу гостовању амбасадора, имајући у виду да је реч о првом амбасадору бившем ученику школе, а посебно због чињенице да је као највиши дипломатски представник једне земље акредитован управо у Јапану.
Дан након поменуте церемоније у школи „Сент Мерис“, амбасадор је присуствовао и приредби која је, такође у част матураната, организована у женској интернационалној школи „Сеисен“, у својству специјалног госта и на позив руководства школе.