Printer Friendly Version Обреновачки основци учествују у пројекту „Највећа слика на планети“ @ 25 June 2015 07:29 AM
У просторијама Амбасаде данас је Х. Кавахари, председници НПО „Earth Identity Project”, уручили платно које су осликали ученици обреновачке ОШ „Јефимија“ у оквиру пројекта „Највећа слика на планети“.
Платно које су осликали ученици из Србије ће бити део изложбе радова пристиглих из око четрдесетак земаља, као и 86 градова широм Јапана, која ће поводом обележавања 70 – те годишњице од атомског напада на Хирошиму бити организован у овом јапанском граду 10. августа. Самом догађају присуствоваће и Акие Абе, супруга актуелног јапанског премијера. 
Такође, слика деце из читавог света и Јапана биће изложена на једном од два токијска аеродрома, „Ханеди“, у периоду од око две недеље, почев од 1. октобра. Огроман број путника који сваког дана користи услуге овог међународног аеродрома гаранција је да ће „највећа слика на планети“ добити пажњу коју и заслужује. 
Х. Кавахара изразила је велику захвалност на племенитом гесту ученика поменуте основне школе, указујући да он на најбољи начин сведочи о нераскидивом пријатељству између два народа.