Printer Friendly Version Вече српске музике - добротворни концерт у Амбасади за Фондацију „Савремена деца“ 24. јули 2015. године @ 11 August 2015 04:58 AM
Гђа Ецуко Цунозаки, супруга бившег Амбасадора Јапана у Београду и Друштво Јапан -Србија, у сарадњи са непрофитном организацијом „ACC Кибоу“ (Actions for Children and Comunities) организовало је у просторијама Амбасаде „Вече српске музике“. 
 
Предавање о историји српске музике одржала је Фумико Такешита, наставник хармонике која дуго година живи и ради у Србији. Након предавања, уприличен је добротворни концерт на ком је трио (Тадаши Нагаи бивши амбасадор Јапана у Србији на флаути, Ецуко Цунозаки на виолини и Фумико Такешита на хармоници) извео сплет српских народних песама. Триу се у извођењу песама из Србије прикључио и амбасадор Глишић на гитари. 
 
На догађају су прикупљана новчана средства за Фондацију „Савремена деца“ из Србије, која подстиче ликовно стваралаштво код деце без родитељског старања. Организација „ACC Кибоу“ је продавала српске сувенире које су ручно правиле жене са КиМ. 
 
Након концерта је одржан пригодан коктел.