Printer Friendly Version Предавање о Србији деци у граду Оме, 3. октобар 2015. године @ 5 October 2015 04:27 AM
На позив М. Танаке, специјалног саветника у Сектору за образовање и међународну сарадњу града Оме, аташе Н. Грбић одржао је предавање о Србији ученицима неколико основних и средњих школа из овог града.
Град Оме налази се на крајњем западу префектуре Токио, а повод за презентацију био је највећи годишњи школски фестивал који се одржава у овом граду, као и добри контакти са надлежнима у градској управи.
Након уводних речи, којима је око 80 ученика локалних основних и средњих школа поздравио М. Мори, начелник Сектора за образовање, уследило је предавање о нашој земљи на јапанском језику, у коме су обрађене основне инфорамације о географији, историји, као и обичајима наше земље. Посебан део предавања био је посвећен српској кухињи, систему образовања, националним спортским успесима, као и односима са Јапаном. Након самог предавања, уследила су бројна питања ученика који су, иако скромних сазнања о нашој земљи, показали значајно интересовање за Србију.
Начелно је договорен наставак сарадње и евентуална организација предавања у појединачним основним и средњим школама, што оцењујемо корисним са становишта промоције наше земље међу школском популацијом у Јапану.