Printer Friendly Version Предавање амбасадора у интернационалној школи „Сент Мерис“, 9. октобар 2015. године @ 14 October 2015 03:32 AM
 
Одазивајући се на позив једне од најпрестижнијих токијских интернационалних школа, „Сент Мерис“, амбасадор Н. Глишић одржао је предавање о историји Југославије, као и тренутним политичким и економским приликама у нашој земљи. Предавање је изазвало велику пажњу и било веома посећено, а реализовано је у оквиру часа историје за ученике 11. и 12. разреда (предматуранти и матуранти) ове мушке школе.
Предавање је пратила и визуелна презентација, а оно што је обраћање учинило посебним јесте лично искуство амбасадора, који је управо у доба СФРЈ (1970 – их година) боравио у Јапану и био ученик управо ове школе.
Презентације у интернационалним школама „Сент Мерис“ и „Сеисен“ (прошле године) несумњиво су допринеле ширењу сазнања о нашој земљи међу ученицима ових елитних школа, што је од великог значаја посебно имајући у виду да свршени ученици најчешће уписују најпрестижније универзитете у Јапану и постају лидери у различитим областима овдашњег друштвеног живота. Подсећамо да је амбасадор недавно одржао и говор на матурској церемонији у „Сент Мерис“ школи.