Printer Friendly Version Награда Амбасаде у области јапанске наивне уметности за 2015. годину 9. новембар 2015. године @ 12 November 2015 01:37 AM
У организацији Удружења јапанске модерне наивне уметности, 9. о.м. у токијском музеју „Уено Мори“ организована је традиционална годишња додела награда најуспешнијим сликарима овог правца ликовне уметности. Као и претходних шест година, захваљујући одличној сарадњи коју је Амбасада успоставила са Удружењем, наше дипломатско представништво било је једино које је доделило своју награду.
Током свечане церемоније, којој је присуствовало око 300 угледних званица (махом представника сликарских кругова и професора уметности), овогодишњу награду Амбасаде сликарки Норико Таки доделио је аташе Н. Грбић. Упућујући честитке јапанској уметници на изванредном уметничком делу и великом успеху, изразио је наду да ће се вишегодишња сарадња са Удружењем јапанске модерне наивне уметности наставити и даље интензивирати. 
Договорено је да, као и током претходне године, награђено ликовно дело у периоду од годину дана (до наредне церемоније), буде изложено у просторијама Амбасаде.