Printer Friendly Version Културни догађај у сарадњи са НВО „Earth Identity Project“ у Амбасади @ 17 December 2015 04:22 AM
У сарадњи са НВО „Earth Identity Project“ у Амбасади је 16. о.м. одржано вече Србије, уз присуство око 50 званица. Поменута НВО, са којом гајимо добру сарадњу, недавно је реализовала пројекат „Највећа слика на планети“ у коме су учествовали и основци из једне обреновачке школе.
Догађај је отворен презентацијом древне јапанске вештине – церемонија чаја, која је била праћена звуцима традиционалних јапанских композиција на аутентичном инструменту кото. Након тога, уследили су поздравни говори амбасадора Н. Глишића, председнице НВО А. Кавахаре, као и бившег амбасадора Јапана у РС и почасног грађанина Београда, Т. Нагаија.
Други део вечери чиниле су презентације о Србији на јапанском језику, коју су припремили представници ДКП, као и презентација о досадашњим достигнућима на пољу музичке сарадње између две земље, коју је одржала супруга бившег амбасадора Јапана у РС, Е. Цунозаки.
Публика је, након тога, имала прилику да ужива у неким од најпознатијих дела српских композитора, која је извео виолинско – клавирски дуо Е. Цунозаки и Р. Фукуда. Догађај је затворен поздравним говорима и пригодним коктелом, током кога су служени српски кулинарски специјалитети.