Printer Friendly Version Догађаји у организацији Амбасаде у мају @ 21 April 2016 04:49 AM

13. мај (петак) од 19.00 (улазак од 18.30) Концерт флаутисткиње Анђеле Братић у пратњи пијанисткиње Светлане Дејановић – Аврамовић у Амбасади

Анђела Братић је једна од најзанимљивијих флаутисткиња млађе генерације коју је часопис „Музика класика“ изабрао за најбољег женског извођача у 2014. години. Светлана Дејановић Аврамовић једна је од првих клавирских сарадника специјалне Школе за музичке таленте у Ћуприји чији су студенти и ђаци веома признати и успешни солисти и педагози.
Након концерта планиран је и пригодан коктел.
Молимо да присуство потврдите до 10. маја на мејл колегинице Тијане Нагато


22. мај (недеља) од 10.00 до 15.00  продајни добротворни Базар  у Амбасади
(у случају доброг времена планирано је да буде организован и роштиљ)

Базар организује председница Удружења за унапређење музичке сарадње Јапана и Србије и супруга бившег амбасадора Јапана у Београду Ецуко Цунозаки уз подршку Удружења Јапан-Србија и Амбасаде.
Циљ базара је прикупљање средстава за активности овог Удружења у наредном периоду на пољу културне размене са Србијом, а биће продавани донирана српска и јапанска роба, као и прехрамбени производи. Уколико сте заинтересовани да донирате храну или производе, молимо вас да нас контактирате.
Надамо се да ћете бити у прилици да се одазовете позиву за посету базару. Пријављивање присуства није неопходно, а улаз је слободан. Више информација у Word документу овде.


28. мај  (субота) од 11.00 до 17.00 и 29. мај (недеља) од 10.00 до 16.00  - Фестивал у Јокохами

Амбасада ће имати свој штанд на 10-том јубиларном „Фестивалу жетве” у Јокохами  (у улици „Нихон Оодори“, најближе станице Нихон Оодори или Каннаи) који сваке године посети преко 130.000. На штанду ће бити продавана вина, џемови, сапуни и други производи из Србије.

На овом фестивалу излаже велики број јапанских излагача, док ће од међународних штандова једино бити присутни српски и мађарски. На нашем штанду ће такође бити постављена кутија за прикупљање донација за помоћ Кумамото региону погођеном земљотресом.

25. до 30. април 12.00 - 19.00 у галерији Степс на Гинзи фотографије Милице Николић  (30. априла до 17.00)

У  оквиру излозбе фотографија разних уметника бице изложене и фотографије Милице Николић, фотографа из Србије која је 2012. имала самосталну изложбу у овој галерији и чије фотографије имају велики број обожавалаца код јапанске публике. Детаљи на сајту Амбасаде на јапанском и на сајту галерије Steps