Printer Friendly Version Ученици Школе за децу са посебним потребама из Кавагућија у посети Амбасади @ 7 October 2016 03:33 AM

Тридесет ученика и наставника Школе за децу са посебним потребама из града Кавагући у префектури Саитама посетили су Амбасаду 5. октобра у оквиру ђачке екскурзије у Токију и присуствовали краћој презентацији о Србији, традицији и обичајима који се негују у нашој земљи. Представница Амбасаде Тијана Нагато обучена у српску народну ношњу је ученицима представила и српско коло, које су затим сви заједно покушали да изведу.

Ученици су представили своју школу, уз извођење школске химне, као и традиционалног плеса, који је затим изведен заједно са представницима Амбасаде. Представили су нам и шта су научили о Србији у школи, укључујући поједине речи из српског језика. Ученицима су имали прилике и да пробају џем „Бакина тајна“ као један од производа карактеристичних за Србију који може да се купи у Јапану.

Школа за децу са посебним потребама се 2015. године укључила у хуманитарну акцију и донирала 30.000 јена за куповину школког прибора за ученике основне школе "Бранко Радичевић" у Трговишту.

Амбасадор Глишић је поздравио присутне и изразио наду да ће се сарадња са овом школом наставити у будућности. Директор школе Кођи Коике се захвалио на пријему и нагласио да је ово прва страна амбасада коју су његови ученици икада посетили.