Printer Friendly Version Штанд Амбасаде на летњем „Ои фестивалу“ @ 7 October 2016 08:31 AM

Шесту годину за редом Амбасада је 28. августа имала национални штанд на популарном летњем фестивалу који организују општина Шинагава и Друштво пријатељства ове општине. Овогодишњи фестивал је обележио изузетно велики број посетилаца и излагача, међу којима су биле и дипломатске мисије које се налазе на територији општине укључујући Бразил, Перу, Индонезију, Швајцарску, Замбију, Мали. Штанд је посетио велики број људи који су се први пут сусрели са сазнањима о Србији, као и јапански пријатељи наше земље, представници дијаспоре и заменица градоначелника Фумие Накагавара.

Понуда штанда Србије се састојала од наших производа које је могуће  набавити у Јапану - природни сапуни „Софи“  и џемови „Бакина тајна“. Део понуде су чинили и домаћи специјалитети и колачи које су припремили запослени у Амбасади, као и ДВД са снимцима гостовања КУД „Бранко Цветковић“ у Јапану крајем 2014. године.

Поред представника токијске туристичке Канцеларије за Србију и Бугарску Фуминори Сасакија, на штанду биле и студенткиње факултета „Toyo Eiwa“ на коме је ове године одржан факултативни програм о Србији. Студенткиње су организовале фотографисање посетилаца са рамом „Serbiagram“ који су саме израдиле у бојама српске заставе и са хештеговима #serbia и #toyoeiwa. Посетиоцима штанда су делиле књижицу коју су саме направиле са рецептима српске кухиње на јапанском језику, као и промотивне памфлете. Сваки купац на штанду добио је и узорак производа против комараца јапанске компаније „Kincho“ са памфлетом на јапанском језику са информацијама о компанији и повезаности овог, у Јапану популарног производа, са белим радама из бивше Југославије и чињеницом да је председник  „Kincho“ Н. Уејама почасни конзул Србије у Осаки.