Printer Friendly Version Промоција књиге „Србија до Токија“ ауторке Бранке Такахаши @ 18 January 2017 01:09 AM
У Амбасади смо 13. јануара организовали промоцију књиге прича на јапанском језику „Србија до Токија“ ауторке Бранке Такахаши. Књигу која се састоји од четири приче 15. децембра 2016. године у Јапану је објавила јапанска издавачка кућа „Michitani“ („Мићитани“). 
 
Ауторка Бранка Такахаши је рођена 1970. године и у Београду је завршила Филолошки факултет Универзитета у Београду, а од 1995. године са прекидима живи у Јапану са супругом и дететом. Поред писања, бави се превођењем са српског, руског и јапанског језика. Њене књиге су већ издаване у Србији и у Русији, а књига „Месечеве приче“ је награђена годишњом наградом Књижевног клуба Краљево за 2015. годину. Књига на јапанском језику „Србија до Токија“ је прва књига ауторке која је објављена у Јапану.
 
Амбасадор Ненад Глишић је у уводном обраћању поздравио присутне и изразио задовољство што се баш 13. јануара, на дан када се у Србији слави још једна нова година, у Токију представља књига управо оваквог наслова. На промоцији књиге, којој је присуствовало преко 100 гостију, о књизи су говорили и издавач Т. Иђима и ауторка Бранка Такахаши, која је заједно са глумцем К. Нишимуром из позоришне трупе „A La Place“, читала одломке из књиге. Позоришна трупа „A La Place“ је током 2015. године гостовала у Србији са представом „Балкански шпијун“ Душана Ковачевића на јапанском језику, а за јун ове године у Токију је планирано извођење представе „Бизарно“ Жељка Хубача на јапанском језику, у преводу Бранке Такахаши. 
 
Након разговора ауторка је потписивала примерке своје књиге, а организовали смо и пригодан коктел на коме су присутни имали прилике да пробају традиционална српска јела и пића. 
 
 
 
 
 
О књизи
http://www.michitani.com/books/ISBN978-4-89642-514-7.html