Printer Friendly Version Презентација „Feel Serbia“ студенткиња Toyo Eiwa Jogakuin у Амбасади 16. јануара 2017. године @ 28 February 2017 02:50 AM

Студенткиње женког факултрета Toyo Eiwa Jogakuin из кампуса у Јокохами које похађају други по реду факултативни програм о Србији којим руководи професорка Саори Маћида 16. јануара 2017. године су у Амбасадиорганизовале догађај назван „Feel Serbia“ на који су били позвани јапански студенти путем твитера и плаката на различитим универзитетима.На догађају коме је присуствовало око 120 званица госте су поздравили амбасадор Ненад Глишић, ректор факултета „Toyo Eiwa Jogakuin” Акифуми Икеда, посланик Парламента града Јокохаме Наоки Фурукава и професорка Саори Маћида. 

Присутнима су представљени млади српски уметници Маријана Анђелић и Миленко Стевановић чија су дела изложена у Амбасади, а студенти групе “Силанган” са Токијског универзитета за стране студије (TUFS) су извели шумадијско коло и одржали радионицу на којој су сви гости имали прилике да науче основне кораке српских народних игара.

На догађају чији је концепт имао за циљ не само да се чује о Србији већ да се Србија и практично дочара са свих пет чула, гости су имали прилику да пробају и сликају се у српским народним ношњама које је обезбедила Амбасада, да пробају српску храну коју су за ову прилику направиле саме студенткиње за које је претходно час кувања српске хране организовала Тијана Нагато и да погледају промотивне материјале Туристичке организације Србије. У опуштеној атмосфери на крају је организовано и кратко такмичење у стоном тенису. 

Догађају су присуствовали и председница Удружења за унапређење музичке сарадње са Србијом и супруга бившег амбасадора Јапана у Србији Ецуко Цунозаки, професор на женском универзитету Кјорицу и бивши директор Јапанске агенције за међународну сарадњу (JICA) у Београду Сатору Куросава, као и почасни председник јапанске компаније „Toa Group“ из Јокохаме и члан Управног одбора Друштва пријатељства Јапан-Србија Тошио Танабе који је финансијски помогао одржавање овог пројекта.