Printer Friendly Version Изложба фотографија Walking Belgrade у Амбасади 15-23. јуна @ 17 June 2017 10:41 AM

Коктелу са око стотинак званица који је организован поводом отварања изложбе, а чије одржавање је финансирало Удружење за унапређење музичке сарадње Јапана и Србије на чијем челу је госпођа Ецуко Цунозаки, присуствовали су иницијатори изложбе – председник удружења Широка стаза Бошко Ђуричковић и сам аутор који су се захвалили гостима на одзиву у великом броју. Амбасадор Глишић је поздрављајући присутне изразио наду да ће изложене фотографије Београда подстаћи старе пријатеље Београда да га поново посете и изазвати интересовање код оних који још увек нису боравили у главном граду Србије да се са њим што пре упознају. Бивши амбасадори Јапана у Србији Тадаши Нагаи и Тошио Цунозаки такође су позвали присутне да провере њихова лепа искуства стечена током службовања у Београду.

У оквиру музичког програма је наступила јапанска група JapaLkan са лидером Наоки Хишинумом на труби и уз пратњу Ецуко Цунозаки на виолини и за одушевљену публику приредила скоро једночасовни концерт током кога су извели Марш на Дрину, 'Ајде Јано, Нишка Бања, Ђурђевдан, Месечина, Април у Београду и друге композиције. Амбасадор Глишић се придружио музичарима на гитари за заједничко извођење Тамо далеко коју су гости певали заједно са извођачима. Коктелу су присуствовали и представници јапанске дистрибутерске компаније Phantom Film који су промовисали предстојеће септембарско приказивање филма На млечном путу Емира Кустурице у Јапану и концерт Емира Кустурице и Тhe No Smoking Orchestra који ће бити одржан у Токију 2. септембра.

За здравицу је послужено српског вино Epigenia Прокупац винарије Топлички виногради од аутохтоног српског грожђа прокупац, а гости су имали прилике да пробају и српске кулинарске специјалитете и ракију.

Одржавање изложбе је помогло и Министарство спољних послова.