Printer Friendly Version Промоција Србије у Фукуоки @ 29 September 2017 05:49 AM

Председница Амитие Јапан Јурие Хатанака Тамен је у обраћању скупу истакла је да је реч о другом по реду скупу међународне културне размене и пренела утиске из своје недавне посете Србији током које се сусрела са принцом Александром Карађорђевићем у циљу уговарања његове посете Јапану у фебруару 2018. године и његовог присуства годишњем свечаном скупу организације. Директор огранка Фукуока Масаказу Нагата је приказао краћи документарни филм УНХЦР о избеглицама и говорио о хуманитарним активностима Амитие Јапан у сарадњи са овом међународном организацијом.

Поздрављајући присутне, амбасадор Глишић се захвалио организатору на изванредној прилици за представљање Србије грађанима префектуре Фукуока. Подсетио је да је Србија, као земља на путу миграната, суочена са великим изазовима и захвалио на помоћи јапанске Владе на овом плану. Тијана Нагато је одржала получасовну презентацију на јапанском језику и, уз основне податке о Србији, представила туристичке потенцијале, културу и обичаје Србије, наше спортске успехе и сарадњу са Јапаном.

Скупу се обратио и директор Одељења за међународну сарадњу владе префектуре Фукуока Наото Имаизуми који је примио донацију прикупљену на скупу за помоћ областима настрадалим у поплавама 2016. године у префектури Фукуока.