Printer Friendly Version Промоција вина Топличких винограда Tribus Villa Прокупац у Амбасади 20. новембра 2017. године @ 27 November 2017 05:17 AM

Представник винарије Топлички виногради Милан Настић поздравио је госте и обавестио их да ће од наредне године имати прилике да купе вино „Tribus Villa Прокупац“  будући да је са компанијама Costco Japan и Makoto Investments постигнут договор о извозу овог вина у Јапан. Нагласио је да је реч о вину од аутохтоне српске сорте грожђа прокупац старе преко десет векова са којом љубитељи вина у Јапану до сада нису имали прилику да се сусретну и да је уверен да ће ово вино од наредне године наићи на велики број нових поклоника. 

Амбасадор Ненад Глишић је изразио задовољство доласком нове винарије из Србије на јапанско тржиште, уз посебне похвале професионалном наступу Топличких винограда и брзини са којом су успели да премосте препреке у извозу на тржиште које се сматра удаљеним и веома захтевним. Истакао је и да је поспешивање присуства српских вина на овдашњем тржишту била и једна од тема сусрета које је државни секретар Министарства спољних послова Немања Стевановић имао у током октобарске посете Јапану. Посебно је поздравио члана Доњег дома Парламента Јапана и председавајућег парламентарне Лиге пријатељства Ићира Аисаву и честитао њему и његовој Либерално-демократској партији на поновној победи на октобарским ванредним парламентарним изборима у Јапану. Посланик Аисава је у здравици истакао да се нада да ће Tribus Villa Прокупац, и поред великог броја страних вина у Јапану, успети да се пробије на ово тржиште и задобије јапанске обожаваоце. Честитао је  Топличким виноградима и Costco Japan на потписивању уговора, изразио наду у успешну сарадњу и позвао присутне да помогну промоцију вина у Јапану. Посебно је честитао репрезентацији Србије на пласману на Светско првенство у фудбалу 2018, пожелео успех Србији наредне године у Русији и изразио веровање да је резултатом задовољан и Драган Стојковић Писки чији је он навијач.

Гости су уз вина имали прилике да пробају и традиционална српска јела и колаче.