Printer Friendly Version Посета амбасадора Ненада Глишића граду Кашивазаки, домаћину ватерполо репрезентације Србије на Олимпијским играма 2020 у Токију @ 3 May 2018 08:24 AM

Током сусрета са градоначелником Сакураијем разматрана је могућност продубљивања сарадње Кашивазакија са градовима у Србији. Амбасадор Глишић се такође сусрео са председником јапанске компаније „Bourbon“ Јасушијем Јошидом и том приликом разговарао о конкретним видовима сарадње и предностима инвестирања у Србији. „Bourbon“ је једна од највећих компанија у Јапану која се бави производњом слаткиша, а такође спонзорише и локални ватерполо клуб под истим именом, као и јапанску јуниорску ватерполо лигу.

Амбасадор Глишић такође је присуствовао свечаној церемонији почетка јуниорског шампионата Јапана у ватерполу и обишао објекте где ће боравити и тренирати наши ватерполисти. Секретарица амбасадора Тијана Нагато је одржала час српске кухиње за грађане у организацији Друштва међународне размене града. Ручку са српским јелима присуствовали су представници града, а амбасадор Глишић је одговарао на питања присутних о Србији.