Printer Friendly Version Сарадња са Међународним клубом жена Јапан – презентација Србије за децу „Мали амбасадори“ @ 3 May 2018 09:08 AM

На почетку презентације гостима се обратила председница организације Макико Такемура, а амбасадор Ненад Глишић је пожелео добродошлицу гостима и позвао их да посете Србију.

У првом делу програма деца су одржала своје презентације о Србији и њеној култури, спорту, застави и другим темама које су сами изабрали и  унапред припремили. Након тога, секретарица амбасадора Тијана Нагато у ношњи из централне Србије одржала је презентацију о Србији прилагођену деци на јапанском језику. У другом делу програма деца су деца заједно са особљем Амбасаде правила рафаело куглице, а касније су се послужили и домаћим ванилицама које је направило особље Амбасаде.

Такође, захваљујући организатору овог догађаја Макико Такемури,  током марта месеца у ресторану „Тенђин“  у Токију је био у понуди српски мени (Карађорђева шницла, руска салата, бела чорба и рафаело куглице) по рецептима из Амбасаде.