Printer Friendly Version Ноћ Балкана - презентација Србије за јапанске туристе у Амбасади @ 23 May 2018 08:24 AM

Представници Амбасаде Ћихаја Ојаизу и Јелена Николић су за присутне на јапанском језику детаљно представили географију и историју Србије, економске потенцијале, културно богатство и локалитете Светске баштине, нематеријално наслеђе Србије укључујући коло и славу као добра на репрезентативној листу Унеска, природне лепоте, туристичке дестинације, авио компаније којима је могуће путовати у Србију, безбедност путовања,  доступност публикација о историји Србије и Југославије и слично.

У другом делу презентације, представник Eurasia Travel је представио различите аранжмане агенције, укључујући деветодневну туру по Србији, као и различите двонедељне и тронедељне туре које поред Србије укључују и БиХ, ЦГ, Македонију, Албанију. Посебан фокус стављен је на детаљно представљање Београда, Новог Сада, Опленца, Сирогојна, Мокре Горе, Златибора, Ђавоље вароши и Новог Пазара, као и манастира Студенице, Сопоћана, Милешеве, Грачанице и Пећке патријаршије и изузетних примера фреско-сликарства.

У циљу упознавања гостију са традиционалним јелима и пићима, након презентације гостима су послужени ћевапи, гибаница, шопска салата, кајмак, ајвар, ораснице и лења пита које је за ову прилику припремила и представила Јурико Аоки, власница кетеренг предузећа E-food Japan. Такође су служена вина из Србије (Epigenia Прокупац Топличких винограда и Тамјаника винарије Ивановић), а гостима је дистрибуирана и листа ових и других вина из Србије јапанског увозника вина и ајвара предузећа Макото.