Printer Friendly Version Пројекат Пријатељи света – презентација у Амбасади за ученике ОШ Хамакава (4. јун 2018. године) @ 6 June 2018 04:32 AM

Након детаљне презентације Србије на јапанском језику, ђаци су представили истраживања која су по сопственом избору самостално урадили о Србији, укључујући утиске о застави Србије, спортским успесима наше земље, српском језику и ћириличном писму, јапанској компанији Кинћо као спони Србије и Јапана, међусобној помоћи две земље у невољама укључујући разорни земљотрес и цунами у Јапану 2011. године и поплаве у Србији 2014. године, изузетне успехе у тенису Новака Ђоковића и локалитете Светске баштине манастире Студеницу, Грачаницу и цркву Богородице Љевишке.
Секретарица Амбасадора Тијана Нагато је обучена у српску ношњу одговарала на различита питања ученика који су били заинтересовани да чују додатна објашњења о застави Србије, спортовима које воле деца у нашој земљи, популарним српским кошаркашима, начинима на које грађани Србије прослављају победе Новака Ђоковића, омиљеној храни наше деце, дужини школског распуста у Србији и друго.
Ђаци су такође представили јапанске традиционалне игре са дрвеном играчком кендама, игру са концем ајатори сличну нашој коларићу панићу и игру са чигром кома.
Ђацима смо такође показали пријемне просторије, салоне, трпезарију и башту Амбасаде и позвали их да нас поново посете са родитељима током добротворног базара који организујемо у јулу.