Printer Friendly Version Чланови Premium Brilliant клуба банке Мизухо у Амбасади (14. јун 2018. године) @ 15 June 2018 08:55 AM

Тијана Нагато у ношњи из централне Србије и Ћихаја Ојаизу су на јапанском језику детаљно представили Србију и приказали промотивни видео Туристичке организације Србије „The Danube in Serbia: 588 Impressions“.

У другом делу програма супруга бившег амбасадора Јапана у Србији и председница Асоцијације за музичку размену између Јапана и Србије Ецуко Цунозаки (виолина) и пијанисткиња Рика Фукуда су у српским ношњама на мини-концерту у трајању од 15 минута извеле различите српске композиције из централне и јужне Србије. Као посебно изненађење уметницама се у извођењу Тамо далеко и Април у Београду придружио и амбасадор Глишић на гитари.

Гости су такође имали прилику да пробају српска јела које је за ову прилику припремила и детаљно представила власница кетеринг предузећа E-food Japan Јурико Аоки. Послужена су и представљена и вина Прокупац и Тамјаника винарије Ивановић које у Јапан увози предузеће Макото.