Printer Friendly Version Посета Амбасади ученика основних школа из Фуђимија, града-побратима Шапца (2. август 2018. године) @ 26 September 2018 02:11 AM

У оквиру сарадње са Фуђимијем, градом-побратимом Шапца, Амбасаду је 2. августа посетило 80 ученика основних школа овог града.
Градоначелник Фуђимија  Мицухиро Хошино који се придружио ученицима изразио је задовољство дугом традицијом сарадње са Шапцем, Србијом и Амбасадом. Посебно је нагласио да се Фуђими нада да ће бити изабран да буде град-домаћин спортиста из Србије у оквиру иницијативе Владе Јапана „Host Town“ пред олимпијске и параолимпијске игре у Токију 2020. године. Подсетио је ученике на одличну сарадњу између Србије и Јапана и на узајамну помоћ коју две државе пружају једна другој у најтежим тренуцима, укључујући и донацију Владе Србије упућену Влади Јапана поводом поплава које су у јулу погодиле западни Јапан. 
Амбасадор Ненад Глишић је поздравио ученике и захвалио се на гостопримству које му грађани Фуђимија увек указују током посета овом граду. Изразио је наду да ће ученици у скорој будућности имати прилике да посете Србију и Шабац и да се лично увере у гостопримство по коме је Србија посебно позната. Позвао је ученике да, поред јапанских, бодре и српске спортисте током ОИ 2020. године.
Ученицима је представљена Србија, њена историја, култура и традиција, као и познате личносте из Србије, укључујући Николу Теслу чија се биста налази у Амбасади.