Printer Friendly Version Презентација Србије у Амбасади за пензионере и старије грађане (30. октобар 2018. године) @ 2 November 2018 05:53 AM

У сарадњи са Japan Association of Second Life Service (JASS) у Амбасади је 30. октобра одржана презентација о Србији за четрдесет чланова овог удружења. Реч је о удружењу које окупља грађане обично старије од 60 година и пензионере и за њих организује различите врсте активности, укључујући упознавање са различитим земљама као могућим дестинацијама за туристичка путовања.

Ово је други пут да смо одржали презентацију за ово удружење, након што је прво представљање Србије у априлу о. г. у Амбасади наишло на одличан одзив. Организатори су нас тада замолили да одржимо још једну презентацију за чланове који због ограниченог броја гостију нису могли да присуствују априлском догађају.

Представници Амбасаде Ћихаја Ојаизу и Тијана Нагато су за присутне на јапанском језику детаљно представили географију и историју Србије, економске потенцијале, културно богатство и локалитете Светске баштине, нематеријално наслеђе Србије укључујући коло и славу, туристичке дестинације, спорт, достигнућа Николе Тесле и традиционална јела и пића.

Члан Асоцијације Сусуму Секида, који је након прве презентације у Амбасади у априлу одлучио да посети Србију, говорио је о својим веома позитивним искуствима са пута у нашу земљу уз приказ бројних фотографије и позвао присутне да посете Србију и лично се увере у гостопримство и сусретљивост њених грађана.

Представник JASS Кенђи Кита захвалио се због пружене још једне могућности да њихови чланови посете Амбасаду и боље упознају Србију. Уз позитивне утиске присутних, пренео је да у Удружењу размишљају о евентуалном организовању туре у Србију наредне године.