Printer Friendly Version Посета амбасадора Ненада Глишића граду Хофу (24-26. новембра 2018. године) @ 3 December 2018 02:41 AM

Амбасадор Ненад Глишић је између 24. и 26. новембра посетио град Хофу, домаћина одбојкашке репрезентације Србије пред Олимпијаду у Токију 2020. године. Током посете, амбасадор је са градоначелником Јутаком Икедом присуствовао традиционалном фестивалу Хадакабо, а на свечаном пријему је одржао презентацију о Србији и односима Србије и Јапана, уз посебан акценат на посету јапанског премијера Абеа Србији у јануару 2018. године. 

Презентацији амбасадора присуствовали су бројне угледне званице, укључујући бившег градоначелника Хофу, председника и посланике градске скупштине, председника привредне коморе града, челнике локлане Унеско асоцијације и друге. 

Амбасадор Глишић је такође посетио локалну ОШ "Саба" која однедавно има сарадњу са ОШ "Свети Сава" из Сремске Митровице. Током боравка у Хофу, амбасадор је имао званичне сусрете са градоначелником Јутаком Икедом и гувернером префектуре Јамагући Цугамасом Мураоком који је пренео задовољство изузетном сарадњом града Хофу и Србије.