Printer Friendly Version Посета Јапану делегације Олимпијског комитета Србије и потписивање Меморандума о сарадњи са градом Фуђими (27. новембар 2018. године) @ 3 December 2018 02:49 AM

Делегација Олимпијског комитета Србије на челу са председником Божидаром Маљковићем током боравка у Токију ради учешћа на Генералној скупштини Асоцијације националних олимпијских комитета (ANOC) и састанака са Организационим комитетом ОИ у Токију 2020 посетила је Амбасаду 27. новембра и са амбадором Ненадом Глишићем разменила мишљења и информације о предстојећим Олимпијским играма у Токију. У саставу петочлане делегације били су и потпредседник Жарко Зечевић, генерални секретар Ђорђе Вишацки, извршни директор Дамир Штајнер и менаџер међународних програма Милош Миленковић. 

Председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић је са представницима града Фуђими, града-побратима Шапца, у Амбасади потписао Меморандум о сарадњи између ОКС и Фуђимија и истакао да се на овај начин српским спортистима из појединих екипних спортова, као и неких борилачких спортова, отвара могућност да пред саме игре имају место за припреме, што укључује и неопходни период аклиматизације. Представници Фуђимија захвалили су се у име градоначелника и становника града и изразили наду да ће, након добијања регистрације као града домаћина код Владе Јапана, њихови грађани имати много више прилика за упознавање са Србијом, као и за пружање подршке нашим спортистима уочи и током ОИ 2020. године.