Printer Friendly Version Амбасадор Ненад Глишић представио Србију на ТВ Осака (20. децембар 2018. године) @ 4 March 2019 04:26 AM

Амбасадор Ненад Глишић гостовао је 20. децембра на ТВ Осака у емисији ,,Вафусохонке" о старим јапанским занатима и традицији у прилогу „Молбе страних амбасада - имате ли нешто за поправку?". Он је телевизијској екипи дао на поправку своју акустичну гитару из седамдесетих година, коју је произвела чувена јапанска компанија „Токаи", основана 1947. године. ТВ екипа однела је гитару у фабрику „Токаи" у граду Хамамацу, где је и поправљена.

У емисији је дат приказ Србије, њених природних лепота, информација о донацији које су Влада и народ Србије упутили Јапану после разорног земљотреса и цунамија 2011. године. Емитован је и прилог о сусрету са амбасадором, кратак историјат његовог боравка у Јапану седамдесетих година и фотографије из тог периода.

Јапанске ТВ Осака и ТВ Токио сваког четвртка у вечерњим часовима емитују популарну емисију ,,Вафусохонке", која се гледа широм Јапана.