Printer Friendly Version Заједничка изложба сликара Милана Туцовића и два јапанска уметника у Токију (5-14. март 2019. године) @ 2 April 2019 07:59 AM

У галерији једног од најугледнијих јапанских универзитета Васеда Waseda Gallery од 5. до 14. марта одржана је изложба радова сликара Милана Туцовића и два јапанска уметника Мицунори Курашиге и Масанори Сого под називом „Far Away”.

Међу изложеним сликама Милана Туцовића биле су и слике настале током његовог овогодишњег боравка у Јапану са јапанским мотивима. 

Амбасадор Ненад Глишић је поздравио госте на свечаности организованој поводом отварања изложбе 5. марта, уз изражавање посебне захвалности  организатору изложбе професору Јуђи Хасемију  са Васеда универзитета који је и 2017. године у априлу спонзорисао изложбу фотографија и скулптура у Амбасади, као и власнику токијске галерије Steps Масамију Јошиоки у чијој галерији је одржан наставак изложбе истих уметника под називом „Far Away II” од 11. до 20. марта. 

Присутне су такође поздравили и уметници Милан Туцовић и Мицунори Курашиге, као и професор Хасеми и Масами Јошиока. Милан Туцовић је посебно издвојио задовољством континуитетом излагања својих радова у Јапану у последњих шест година и захвалност због срдачности и добродошлице којом је увек дочекан од стране јапанских домаћина, излагача, љубитеља и колекционара.