Printer Friendly Version Промоција Србије у граду Јокохама (25. и 26. мај 2019. године) @ 12 July 2019 03:14 AM

На позив телевизије Канагава и уз организациону помоћ јапанске компаније Toa Group  из Јокохаме и њеног почасног председника Тошио Танабеа, Амбасада је 25. и 26. маја четврту годину узастопно учествовала на дводневном фестивалу, наследнику традиционалног „Фестивала жетве" који је дуги низ година организован у Јокохами.

Оба дана фестивала на штанду Амбасаде су продавани српски производи које из Србије увози јапанска компанија  „Makoto Investments“ - црна и бела вина винарија Александровић, Ивановић и Топлички виногради, као и ајвар „Бирано“ компаније Стрела из Лесковца. На штанду су такође продавани и књига „Учимо да кувамо српску храну са Јеленом“ на јапанском језику издата 2018. године уз подршку Амбасаде, CD са српском и јапанском музиком и DVD српских народних игара у извођењу чланова КУД „Бранко Цветковић“ снимљен током њихове јапанске турнеје 2014. године. Посетиоцима фестивала такође су дељени и памфлети са основним информацијама о Србији.

На базару је поред Србије од страних земаља штанд имала још само Мађарска (јапанска компанија која увози мађарске производе), док су остали излагачи биле јапанске компаније. Посета нашем штанду је била велика, а највећа потражња је била за ајваром који је могао и да се дегустира. Такође је било посетилаца који су, привучени истакнутим именом државе и заставом, долазили да сазнају нешто више о нашој земљи, обичајима и јелима.