Printer Friendly Version Припреме сениорске ватерполо репрезентације Србије у Јапану и посета амбасадора граду-домаћину Кашивазакију (јули 2019. године) @ 12 July 2019 03:58 AM

Амбасадор Ненад Глишић је 6. и 7. јула посетио град Кашивазаки у јапанској префектури Нигата на позив градоначелника Масахира Сакураија поводом припрема наше  сениорске ватерполо репрезентације пред предстојеће Светско првенство у Гвангџуу. Кашивазаки, иначе познат као колевка јапанског ватерпола, добио је дозволу Владе Јапана да буде град-домаћин (Host Town) ватерполо репрезентације Србије (и Црне Горе) уочи Олимпијских игара у Токију 2020. године.

Током боравка репрезентације Србије у Кашивазакију од 5. до 11. јула одржане су две тренинг утакмице са репрезентацијом Јапана. Прва утакмица (6. јула) је завршена резултатом 16:13 за Јапан, а друга скраћена утакмица (7. јула) завршена је резултатом 10:1 за нашу репрезентацију. Улаз на тренинг утакмице Србије и Јапана је био слободан, а градске власти су припремиле и различите промотивне материјале, укључујући мајице и кошуље са натписом Напред Србија у бојама наше заставе,  лепезе са грбом и основним информацијама о Србији, значке, као и изложбу са информацијама о Србији у спортској хали. Град је био украшен великим плакатима са добродошлицом и подршком нашим  ватерполистима, а боравак наше репрезентације пропратио је и велики број јапанских медија.

На церемонији одржаној након прве утакмице у арени Аква парк градоначелник Сакураи је у говору нагласио да је ово не само одлична прилика за јапанске ватерполисте да са најбољим тимом на свету одмере снаге и стекну нова искуства, већ и за грађане да уживо гледају врхунски ватерполо. Изразио је наду да ће наша репрезентација посетити Кашивазаки и наредне године уочи Олимпијаде. Амбасадор Глишић је поздравио присутне,  пожелео срећу екипама Србије и Јапана на такмичењу у Р. Кореји и изразио наду да ће два тима имати прилику да се сретну у финалу на Олимпијади у Токију. Посебно се захвалио на топлој добродошлици коју су грађани и ученици Кашивазакија приредили нашој екипи, као и на одличним условима за тренинг наше екипе.

Амбасадор се током боравка у Кашивазакију сусрео са градоначелником Масахиром Сакураијем у Градској кући, а такође је имао прилику и да се сретне са председником корпорације Bourbon, једне од највећих јапанских компанија за производњу кондиторских производа, која је уједно и спонзор ватерполо тима из Кашивазакија, господином Јасушијем Јошидом.