Printer Friendly Version Амбасадор Ненад Глишић у префектури Саитама на обележавању годину дана до почетка токијских Олимпијских игара (20. јули 2019. године) @ 23 July 2019 07:37 AM

Амбасадор Ненад Глишић је 20. јула присуствовао церемонији „1 Year to Go! Pre-Olympics Promotion Event“ коју је у граду Кошигаја организовала јапанска префектура Саитама. Догађају су такође присуствовали и председник организационог комитета ОИ 2020 и бивши премијер Јоширо Мори, гувернер префектуре Саитама Кијоши Уеда, амбасадори земаља које имају градове-домаћине (Host Town) у овој префектури, као и освајач златне медаље у гимнастици на ОИ 2016 Кохеи Ућимура. 

Амбасадор Глишић је поздрављајући присутне истакао да је Србија, иако мала земља, изузетно активна у спорту и посебно изразио задовољство чињеницом да је град Фуђими из ове префектуре добио дозволу Владе Јапана да буде град-домаћин репрезентација Србије у рукомету и рвању уочи токијских Олимпијских игара. Напоменуо је да су наша очекивања по питању освајања медаља велика, издвајајући спортове попут тениса и кошарке, те да се сви радујемо предстојећим наступима наших спортиста у Токију.

Током догађаја, сваки град-домаћин имао је свој штанд на коме је представио државу чији је домаћин, њену културу и спортисте, укључујући и град Фуђими који је представио Србију. Градоначелник Фуђимија Мицухиро Хошино, који је од 8. до 11. јула са делегацијом посетио Србију, пренео је у разговору са амбасадором своје изузетно позитивне утиске о посети. Посебно је истакао да ће представници града наставити рад на даљем продубљивању сарадње са градом-побратимом Шапцем, Олимпијским комитетом Србије, као и са Рвачким савезом Србије и Рукометним савезом Србије са којима је град Фуђими потписао споразуме о сарадњи 10. јула ове године у Амбасади Јапана у Београду.