Printer Friendly Version У продаји сет поштанских маркица града Фуђими, града-домаћина Србије пред олимпијске и параолимпијске игре у Токију 2020. године @ 10 September 2019 05:25 AM

У поштама Саитама префектуре и појединим поштама Токија од 26. августа у току је продаја сета поштанских маркица које је у сарадњи са Поштом Јапана издао град Фуђими, град-домаћин Србије пред олимпијске и параолимпијске игре у Токију 2020. године.

Комплет садржи пет поштанских маркица на којима су слике старих кућа у Фуђимију и цркве у Шапцу, реке Саве, маскота Фуђимија са заставама Србије и Јапана, споменика Победник и манастира Студеница. Укупно је издато 500 комплета маркица, а комплет садржи и фотографије Николе Тесле, Калемегдана, београдске Кнез Михајлове улице, храма Светог Саве, Фрушке горе и фотографију са церемоније потписивања споразума о сарадњи између града Фуђимија и Рвачког савеза Србије и Фуђимија и Рукометног савеза Србије одржане у Амбасади Јапана у Београду 10. јула ове године којој су присуствовали градоначелник Фуђимија Мицухиро Хошино, представници Олимпијског комитета Србије и амбасадор Јапана Ђунићи Марујама. 

Вест на јапанском на презентацији града Фуђими 

Пошта Јапана