Printer Friendly Version Презентација Србије у Амбасади у сарадњи са Маинићи шимбун (12. децембар 2019. године) @ 20 December 2019 05:50 AM

На иницијативу  туристичке агенције „Mainichi Shimbun Travel“ која послује у склопу једног од највећих јапанских дневних листова Маинићи шимбун у Амбасади је 12. децембра одржана презентација о Србији за тридесет гостију на тему „Укусно предавање о Србији“.  

Амбасадор Ненад Глишић је у уводном обраћању поздравио присутне и изразио наду да ће се након ближег упознавања са Србијом одлучити да посете Србију, виде њене природне лепоте и  доживе наше традиционално гостопримство и срдачност.

Присутнима се такође обратио новинар и члан уредништва Маинићи шимбун Тадахико Мори који је имао прилике да посети нашу земљу током деведесетих година као дописник из Брисела. Мори је истакао да у јапанским медијима деведесетих година није било довољно извештаја из Србије, већ су већином преношене вести америчких медија у којима је Србија углавном приказивана у негативном тексту, те да је он лично имао прилике да се увери да тадашњи медијски извештаји нису били објективни, реални нити балансирани. Истакао је велике успехе Србије у последње две деценије на разним пољима и позвао госте да, без обзира на мали број организованих туристичких аранжмана у Јапану, посете Србију и искусе њено гостопримство и богату културну, историјску и кулинарску понуду.

Представници Амбасаде Тијана Нагато и Ћихаја Ојаизу су на јапанском језику детаљно представили географију и историју Србије, културно богатство, локалитете Светске баштине за коју јапански грађани увек показују посебно интересовање, нематеријално наслеђе Србије, локалне туристичке дестинације, авио компаније којима је могуће путовати у Србију и традиционална јела и пића.

У циљу упознавања гостију са традиционалним јелима након презентације гостима су послужена различита традиционална јела и пића.