Printer Friendly Version Информација о броду Diamond Princess у луки Јокохама @ 5 February 2020 10:42 AM

Према информацијама јапанских органа на броду Diamond Princess који је у карантину у луци Јокохама у близини Токија због појаве корона вируса међу укупно 3711 путника и чланова особља налази се и 14 држављана Србије и један држављанин Црне Горе.

Влада Јапана планира да од данас 5. фебруара у 7.30 ујутру по јапанском времену путници и особље остану на броду у карантину без искрцавања наредних 14 дана. За све на броду ће бити обезбеђени храна и пиће, а медицински радници компаније која је власник брода и лекари и медицинске сестре које је на брод упутило јапанско Министарство здравља пружају сву неопходну помоћ путницима и особљу брода. Путницима је речено да морају да остану у својим кабинама у које им се допремају храна и пиће. И путници и особље брода имају бесплатан интернет на броду и у контакту су са својим породицама и пријатељима.

Амбасада Републике Србије у Токију је у сталном контакту са јапанским органима и нашим држављанима и наставиће да прати ситуацију. 

Телефон Princess Cruise на који се ужа породица путника може обратити за савете из било које земље у свету је 872-201-5236