Printer Friendly Version ЕВИДЕНТИРАЊЕ ДРЖАВЉАНА СРБИЈЕ КОЈИ СУ СЕ ЗАТЕКЛИ У ЈАПАНУ @ 20 March 2020 01:31 AM

Молимо држављане Републике Србије који су се привремено затекли у Јапану, немају регулисан боравак и нису у могућности да се врате у Србију због прекида саобраћајних веза да Амбасади у Токију на мејл Амбасаде embassy.tokyo@mfa.rs доставе следеће податке:

име и презиме
године живота
ЈМБГ
број пасоша (и копија пасоша)
адреса боравка у иностранству
контакт телефон
контакт мејл
адреса пребивалишта у Србији (град, улица, број)
нагласити уколико се ради о лицу са специјалним потребама

Ово се не односи на држављане Србије који имају регулисан привремени или стални боравак у Јапану за које и даље важи препорука Владе Републике Србије да се уздрже од путовања, односно доласка у Србију.

Истовремено, напомињемо да се у складу са Одлуком Владе Републике Србије 05 број 53-2953/2020 о измени Одлуке о проглашењу болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2 заразном болешћу објављеном у Службеном гласнику Републике Србије број 48 од 31. марта 2020. године држављанима Републике Србије и страним држављанима који у Србији имају одобрен привремени боравак или стално настањење, а који улазе у Републику Србију, одређује се мера стављања под здравствени наџор на акутно респираторно обољење изазвано новим корона вирусом SARS-CoV-2 у трајању од 28 дана (изолација у кућним условима) или друга мера здравственог надзора утврђена актом надлежног министра, у складу са епидемиолошком ситуацијом.

Лица код којих се уоче симптоми заразне болести COVID-19 одмах се упућују у одговарајућу здравствену установу.

Изрицање епидемиолошке мере је обавезно. Лицима која одбију изречену меру биће ускраћен улазак у Републику Србију.

Информације IATA о ограничењима на аеродромима у свету због пандемије корона вируса