Printer Friendly Version Потписан Уговор о избегавању двоструког опорезивања између Републике Србије и Јапана (22. јули 2020. године) @ 22 July 2020 07:42 AM

Министар финансија Републике Србије Синиша Мали и амбасадор Јапана у Србији Ђунићи Марујама су 21. јула у Београду потписали Уговор између Републике Србије и Јапана о отклањању двоструког опорезивања у односу на порезе на доходак и спречавању пореске евазије и избегавања.

Реч је о првом споразуму у овој области између Србије и Јапана, што је одраз унапређених економских односа. Закључење овог уговора представља значајан допринос унапређењу билатералне привредне и финансијске сарадње између Републике Србије и Јапана. Очекујемо да ће, поред отклањања двоструког опорезивања и спречавања пореске евазије и избегавања пореза, овај споразум подстаћи наставак узајамних инвестиција и допринети даљем унапређењу привредне размене између две земље. 

Почетак примене Уговора очекује се након ратификације у парламентима обе државе.

Вест о потписивању споразума објављена је и на презентацијамa Министарства финансија Републике СрбијеМинистарства иностраних послова Јапана и Министарства финансија Јапана.