Printer Friendly Version Бесплатна једномесечна обука предавача српског језика у дијаспори и региону (27. јул 2020. године) @ 27 July 2020 09:53 AM

У оквиру пројекта „Онлајн обука предавача који се баве очувањем српског језика у дијаспори и региону“ удружење Академска српска асоцијација позива све предаваче који се баве очувањем српског језика у дијаспори и региону (било да су дипломирани филолози или предавачи неке друге струке, а који држе наставу српског језика у дијаспори и региону) да се пријаве на бесплатну једномесечну онлајн обуку српског као завичајног језика. Под покровитељством Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Републике Србије организоваће се обука за све предаваче српског језика у дијаспори и региону.

Сви заинтересовани предавачи могу да се пријаве до 2. августа 2020. године на бесплатну једномесечну онлајн обуку наставе српског као завичајног језика преко Скајпа, на коме ће им ментори бити професори Филозофског факултета у Нишу (проф. др Марина Јањић, проф. др Јелисавета Тодоровић и мср Александар Новаковић).

Почетак обуке планиран је за 17. август 2020. године, а завршетак за 20. септембар 2020. године. Након завршетка обуке учесници ће добити потврде о похађању обуке које издаје Академска српска асоцијација. Програм обуке одобрен је од стране Завода за унапређивање образовања и васпитања Републике Србије.

Сви заинтересовани могу да попуне пријаву директно на сајту Асоцијације  или да попуњени образац пријаве пошаљу на мејл: asasocijacija@gmail.com са насловом Онлајн обука.

Више информација о позиву могуће је преузети овде