Printer Friendly Version Куртоазни сусрет отправника послова a.i. Амбасаде са лидером странке КОМЕИТО (25. новембар 2020. године) @ 25 November 2020 04:48 AM

Отправник послова a.i. Ивана Голубовић-Дубока је 19. новембра имала куртоазни сусрет са лидером странке КОМЕИТО Нацуо Јамагућијем у Дому посланика бр. 1 Парламента Јапана.

Састанку су присуствовали и посланици Комеито партије Масаки Таниаи, председник Одбора за међународне послове и Кацуо Јакура, председник Одбора за омладину и студентска питања, иначе члан Парламентарне лиге пријатељства Јапан-Србија.

На састанку је једна од тема била успешно одржана 141. скупштина Интерпарламентарне уније (ИПУ) у октобру прошле године у Београду на којој су присуствовали и представници Парламента Јапана међу којима је био и К. Јакура.

Размењена су мишљења о тренутној ситуацији и мерама против КОВИД 19 у свету, планираним Олимпијским и параолимпијским играма као и о спремности и великој подршци градова домаћина у Јапану, нарочито града Хофу, да дочекају наше спортисте.

Обе стране су се сложиле да наставе да раде на поспешивању парламентарне и других видова сарадње као и пријатељских односа.