Printer Friendly Version Уручење одликовања почасном генералном конзулу Републике Србије у Осаки (18. фебруар 2021. године) @ 18 February 2021 06:45 AM

Отправник послова a.i. Ивана Голубовић-Дубока је у својству личног изасланика председника Републике Србије свечано уручила одликовање почасном генералном конзулу Републике Србије у Осаки Наохиде Уејами на Сретење 15. фебруара 2021. године у просторијама Почасног генералног конзулата Р. Србије у Осаки. 

Председник Републике Александар Вучић је 12. фебруара 2020. године одликовао почасног генералног конзула Републике Србије у Осаки за нарочите заслуге у развијању и учвршћивању сарадње и пријатељских односа између Републике Србије и Јапана Орденом српске заставе трећег степена са повељом. 

Уручењу су присуствовали чланови породице Уејама и руководства компаније „Kincho“ (Dainihon Jochugiku Co,. Ltd.). Отправник послова a.i. Ивана Голубовић-Дубока је указала на историјски контекст Сретења, истакавши истовремено значајне резултате које је Србије постигла на економском плану и у домену вакцинације у актуелној борби против пандемије корона вируса. Пренела је очекивање да ће промовисање поменутог одликовања допринети неговању изузетно пријатељских односа, формирању још јачих спрега и већој промоцији односа Србије и Јапана у свим аспектима. Господин Уејама се овом приликом захвалио на указаној части и пренео своје настојање у правцу поспешивања сарадње Јапана и Србије, ширењем позитивних искустава и информација у пословном свету, у циљу даљег анимирања потенцијалних јапанских инвеститора ради улагања у Р. Србију.