Printer Friendly Version Сусрет амбасадора Ковач са извршним директором корпорације Nidec (7. септембар 2021. године) @ 7 September 2021 09:18 AM

Амбасадор Александра Ковач састала се 7. септембра у Амбасади  са Кинтаром Изумидом, извршним директором и главним менаџером перформанси корпорације Nidec.

У априлу ове године, Nidec је одлучио да у Новом Саду у Србији отвори ново постројење за моторе и инверторе у возилима. Председник Александар Вучић, градоначелник Милош Вучевић и амбасадор Јапана у Србији Такахико Кацумата присуствовали су церемонији најављивања плана проширења која је истог месеца одржана у Председништву Србије. Тренутно је у току изградња са циљем да се заврши 2022. Укупна површина нове фабрике компаније Nidec и њене подружнице Nidec Elesys је приближно 96.000 квадратних метара, а очекује се запошљавање више од 1.000 нових радника.

На састанку са господином Изумидом, амбасадор Ковач је још једном изразила захвалност за ширење Nidec у Србију и изјавила да ће ширење компаније довести до поспешивања економске размене између Србије и Јапана и повећања улагања јапанских компанија.


*Влада Србије је поставила приоритетну политику привлачења директних инвестиција страних компанија. Више информација о улагању можете пронаћи на веб страници Развојне агенције  Србије (РАС).