Printer Friendly Version Амбасадор Ковач се састала са представницама Светске асоцијације професора клавира у Јапану, Риком Фукуда и Мотоком Коизуми и председницом Асоцијације за промоцију музичке размене Ецуком Цунозаки (12. новембар 2021. године) @ 12 November 2021 09:27 AM
 
 Пијанисткиње Рика Фукуда и Мотоко Коизуми у име Јапанског огранка Светске асоцијације професора клавира у Јапану (World Piano Teachers Association Japan – WPTA Japan) и Ецуко Цунозаки из Асоцијације за промоцију музичке размене среле су се у Амбасади са амбасадором Александром Ковач ради размене предлога и идеја у вези са јачањем сарадње на пољу културне сарадње.
 
 С тим у вези, посебан фокус у разговору је стављен на обележавање 140 година пријатељских односа 2022. године између наше две  земље, што је заједнички означено као изванредан повод за иницијативе којима би се промовисала музика и музички уметници из Србије у Јапану. Светска асоцијација професора клавира у Јапану је веома заинтересована да кроз нове оквире укључивања Амбасаде у своје активности оснажи видљивост српских композитора и њихових дела, као и Србије уопште.