Printer Friendly Version Додељена награда Амбасаде Србије победнику конкурса Асоцијације модерне јапанске наивне уметности (Japan Modern Naïve Art Society) уметници Јурино Саказаки за уметнички рад Футаомоте (15. новембар 2021. године) @ 15 November 2021 10:13 AM
 
У складу са традицијом сарадње са Амбасадом која је почела 2009. године, 14. новембра је на свечаној церемонији у Музеју уметности метрополиса Токио  (Tokyo Metropolitan Art Museum) додељена награда Амбасаде Србије победнику конкурса Асоцијације модерне јапанске наивне уметности (Japan Modern Naïve Art Society) уметници  Јурино Саказаки из префектуре Аићи за уметнички рад Футаомоте.
 
 Поред награде наше Амбасаде додељене су награде и других институција из области уметности, с тим да је, због епидемиолошке ситуације услед пандемије Ковида-19, церемонија одржана као и претходне године, само за чланове Асоцијације.
 
 Дело победнице Саказаки (величине 162 x 112 цм) ће бити изложено у Амбасади Србије током наредних годину дана.
 
 Изложба награђених радова, као и оних који су конкурисали, траје од 10. до 16. новембра о.г. у Музеју уметности метрополиса Токио.